Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжців закликають вакцинуватися проти кору

Запоріжців закликають вакцинуватися проти кору

Запоріжців закликають вакцинуватися проти кору

Медицина

Кір — небезпечне заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Вірус кору поширюється під час кашлю та чхання, тісних особистих контактів. Він лишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Інфікована людина може передавати вірус ще за чотири дні до і за чотири дні після появи у неї висипу.

За словами медиків, спеціального лікування від кору нема. Найкращий захист — вакцинація.

Заклади охорони здоров’я м. Запоріжжя та області забезпечені вакциною проти кору. Нещодавно додатково отримано ще 2000 доз вакцини КПК «Пріорикс»,  що дозволить контролювати рівень захворюванності.

Нагадаємо, у Запоріжжі пункти щеплень продовжують функціонувати у всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста.

Медики нагадують, що щеплення від Covid-19 забезпечує захист від важкого перебігу захворювання, ускладнень та летальних випадків. Охочих вакцинуватися приймають у будні з 8.00 до 15.00 в порядку живої черги. Вакцинують і тих, хто не має укладеної декларації з сімейним з лікарем, а також внутрішньо переміщених осіб.

Єдиним постійним протипоказанням до щеплення від коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини, а також температура тіла вище 38 градусів. В такому випадку, щеплення слід відкласти. А от незначні інфекції, наприклад, застуда, або невисока температура не є протипоказанням.