Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Фільм “Я і Фелікс” покажуть у Запоріжжі 12 квітня: де ще є квитки

Фільм “Я і Фелікс” покажуть у Запоріжжі 12 квітня: де ще є квитки

Фільм “Я і Фелікс” покажуть у Запоріжжі 12 квітня: де ще є квитки

У Запоріжжі сьогодні, 12 квітня, відбудеться спеціальний показ української драми “Я і Фелікс”, яка одночасно розповідає про дорослішання в жорстоких реаліях 90-х і (не)прийняття ветеранів у громадянському суспільстві.

Показ відбудеться в кінотеатрі “Байда” о 16:00. Квитки можна купити тут.

Події фільму відбуваються у 90-х роках у Черкасах. Типова для тих часів українська родина ледь зводить кінці з кінцями, тулячись у старій радянській квартирі. Поки батько сім’ї Олексій знаходиться у від’їздах на заробітках, які, втім, швидше приносять борги, ніж гроші, мати Ольга сама піклується про їхнього сина Тимофія, намагаючись паралельно хоч якось заробити на життя, торгуючи прямо з дому косметикою. Хлопчик фактично постійно позбавлений батьківської уваги, зате більшу частину його життя займає музика.

Події фільму відбуваються в трьох часових лініях-з 7-річним і 14-річним Тимофієм, а також зовсім трошки в самому кінці вже з дорослим Тимофієм, показуючи, як все, що сталося з ним в дитинстві, вплинуло на його подальший життєвий вибір.

Фільм знятий режисеркою Іриною Цілик за мотивами роману ” Хто ти такий?” українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха, який переміг на літературній премії Книга року ВВС-2021 у номінації Книга року Бі-Бі-Сі. Частково ця книга є автобіографічною.

Прем’єра фільму відбулася ще восени 2022 року, в український прокат він потрапив тільки зараз. За цей час він встиг побувати по українським і закордонним фестивалям, а також отримати низку престижних нагород.