Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Виплати під час війни: кому з запоріжців продовжать надавати допомогу

Виплати під час війни: кому з запоріжців продовжать надавати допомогу

Виплати під час війни: кому з запоріжців продовжать надавати допомогу

Ілюстративне фото

З початку повномасштабної війни держава допомагає переселенцям, які перебувають, зокрема, у Запоріжжі. З 1 березня виплата допомоги на проживання для переселенців  була продовжена ще на 6 місяців для окремих категорій, які вже отримували її протягом щонайменше 8 місяців.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Першочергово Уряд продовжив виплати були для непрацездатних людей, тих, хто доглядає за дітьми або важко хворих чи осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи.

Повний перелік категорій населення, які ще 6 місяців отримуватимуть грошову допомогу:

  • особи з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність (та родини, в яких такі особи проживають);
  • діти, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя, тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу тощо;
  • патронатні вихователі таких дітей;
  • особи, старші за 55 років.

Якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в сім’ї менше ніж 9 444 грн:

  • особи, які доглядають за дитиною до 3 років або дитиною, яка потребує догляду, до 6 років;
  • сім’ї, що мають дітей до 18 років та/або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;
  • особи які надають соціальні послуги на непрофесійній основі;
  • студенти, які звертаються самостійно, віком до 23 років;
  • особи з інвалідністю ІІІ групи;
  • сім’ї пенсіонерів.

Період подання заяв на перепризначення виплат для ВПО продовжили до 30 квітня 2024 року. Ті, хто подадуть заяви у квітні, також отримають кошти із врахуванням березня. Якщо ж подати заяву вже у травні, допомога буде призначена з травня.

Також уряд зазначив, що протягом 2-х місяців після призначення допомоги, ВПО, які не працюють і не доглядають за дітьми чи особами з інвалідністю, мають сприяти своїй зайнятості. Є декілька варіантів: стати на облік в Центр зайнятості, зареєструвати ФОП, отримати допомогу/мікрогрант на створення чи розвиток власного бізнесу або отримати ваучер на навчання.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи до 30 квітня зможуть подати заяву на продовження отримання державної допомоги. Виплати зможуть отримувати ще півроку окремі категорії переселенців.