Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Ви не знали про ці фішки iPhone, але вони роблять ваш гаджет набагато функціональнішим

Ви не знали про ці фішки iPhone, але вони роблять ваш гаджет набагато функціональнішим

Ви не знали про ці фішки iPhone, але вони роблять ваш гаджет набагато функціональнішим

З кожним оновленням операційної системи iOS компанія Apple додає безліч невеликих змін, які покликані поліпшити користувацький досвід власників iPhone. Розповідаємо про деякі маловідомі функції та приховані можливості, які допоможуть використовувати гаджет ефективніше.

Спільні плейлисти

Починаючи з iOS 17.3, ви можете створювати в «Музиці» плейлисти та ділитися ними з друзями для спільного редагування. Усі учасники зможуть додавати та видаляти треки — ідеально для вечірок або посиденьок у компанії. Тож якщо ваш друг вирішив купити Айфон в Запоріжжі, не забудьте додати його до спільного плейлиста для створення ідеальних добірок.

Створення мультистикерів

Напевно, вам уже відомо, що в застосунку «Фото» можна створювати стикери, видаляючи фон в об’єкта на зображенні довгим натисканням. Але чи знаєте ви, що таким чином можна виділити відразу кілька об’єктів? Просто натисніть і утримуйте один із них, потім затисніть стрілку в меню і виберіть «Виділити все». Додаток створить наліпку, що містить усі вибрані об’єкти.

Фішки для додатка «Повідомлення»

Якщо у вас є кілька обраних чатів, які ви хочете бачити в самому верху списку, необов’язково щоразу заходити в меню «Змінити» і вручну перетягувати їх. Достатньо просто натиснути на чат і, утримуючи, перемістити його на потрібну позицію. Отримали важливе голосове повідомлення, яке не хочете втратити? Натисніть на нього й утримуйте — з’явиться опція збереження прямо в додаток «Диктофон». Ділимося іншими корисними функціями:

  1. Найбільш використовувана функція в чатах — надсилання фотографій. Щоб не витрачати час на перехід до розділу з фото через меню, просто натисніть і секунду утримуйте значок фотографії. Відразу відкриється ваша галерея.
  2. Багато хто постійно видаляє непотрібні повідомлення в чатах, але забуває потім зайти в теку «Нещодавно видалені» і стерти їх звідти остаточно. Але ж це теж непоганий спосіб розчистити пам’ять на iPhone. Просто зараз зробіть це — ви здивуєтеся, скільки місця вони звільниться.

Також у чатах можна не тільки ставити емодзі-реакції, але й реагувати стикерами на повідомлення. Ба більше — розмір наліпок легко змінювати на власний розсуд.

Очищення дублів

iPhone оснащують містким сховищем. Наприклад, якщо зайти в каталог АЛЛО, то можна знайти конфігурації з 1 ТБ пам’яті. Однак будь-який обсяг закінчується. І найшвидший спосіб її звільнити — видалити дублікати. У застосунку «Фотографії» є розділ «Дублікати», де iOS сама знаходить усі повторювані файли. Зайдіть туди, виділіть все і натисніть «Об’єднати» — залишаться тільки версії кращої якості. Це звільнить чимало місця. Як бачите, ваш iPhone сповнений можливостей, про які ви могли не здогадуватися. Ці невеликі, але зручні функції здатні помітно поліпшити вашу взаємодію зі смартфоном. Спробуйте застосувати ці поради — і ви точно не пошкодуєте.


Рекламний матеріал