Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Перехід на літній час: коли запоріжцям переводити годинники

Перехід на літній час: коли запоріжцям переводити годинники

Перехід на літній час: коли запоріжцям переводити годинники

Годинник. Ілюстративне фото

Переведення годинників вперед або назад виконується в Україні з метою оптимізації використання денного світла в холодний період року та зменшення витрат на електрику для освітлення та обігрів приміщень під час робочого дня.

В Україні перехід на літній час зазвичай відбувається в останню неділю березня. У 2024 році це буде в ніч з 30 на 31 березня о 3:00.

Годинник переводять у вихідний, щоб дати можливість адаптуватися до нового часу. Під час переходу на літній час годинник переводять на 1 годину вперед, з 3:00 на 4:00.

Сучасна техніка, така як комп’ютери та смартфони, автоматично переходять на новий час, в той час, як кнопкові телефони та механічні годинники потребують ручного переведення.