Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізька спортсменка здобула для України 2 ліцензії на Олімпійські Ігри

Запорізька спортсменка здобула для України 2 ліцензії на Олімпійські Ігри

Запорізька спортсменка здобула для України 2 ліцензії на Олімпійські Ігри

Вікторія Кесарь

За високі спортивні досягнення Запорізьке обласне відділення національного олімпійського комітету України визнало Вікторію Кесарь кращою спортсменкою області за лютий.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Дівчина є вихованкою Запорізької школи вищої спортивної майстерності, а також майстром спорту України міжнародного класу зі стрибків у воду. Вікторія здобула 2 олімпійські ліцензії на Чемпіонаті світу з водних видів спорту у м. Доха (Катар), який проходив 2-18 лютого 2024 року.

Запоріжанка почала займатись плаванням з чотирьох років. У підлітковому віці обрала спеціалізацією стрибки в воду.

З 2016 року Вікторія отримує широке визнання – тоді вона виграє бронзу на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту. Спортсменка успішно виступає в категорії стрибків з триметрового тампліна.

Після цього Вікторія Кесар успішно зарекомендувала себе на Чемпіонаті Європи зі стрибків у воду. За підсумками змагань стрибунка виграла срібло у командній категорії та на етапі стрибків з трьох метрів.

2018 року Вікторія Кесарь разом зі своїм партнером Станіславом Оліферчиком здобула срібло в міксті на триметровому трампліні.

Далі були призові місця в трійці лідерів у чемпіонатах Європи.

Наразі Вікторія Кесарь за результатом змагань на Чемпіонаті світу світу з водних видів спорту здобула для України 2 ліцензії на Олімпійські Ігри в Парижі, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

Нагадаємо, Євген Федосєєнко мешканець Приазовської громади Запорізької області, отримав поранення на фронті. Він виборов 6 медалей на спортивних змаганнях в Лас-Вегасі, пересуваючись на візку.