Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Дніпровський район Запоріжжя відзначає 96-річчя: що відомо про один з найстаріших районів міста

Дніпровський район Запоріжжя відзначає 96-річчя: що відомо про один з найстаріших районів міста

Дніпровський район Запоріжжя відзначає 96-річчя: що відомо про один з найстаріших районів міста

Колаж: Inform.zp.ua

Сьогодні, 16 березня, виповнилося 96 років Дніпровському району Запоріжжя. Саме в цьому районі розташовані ДніпроГЕС та річковий порт Запоріжжя.

За інформацією Запорізької міської ради, Дніпровський один з найстаріших районів міста. Він був утворений як адміністративно-територіальна одиниця у 1928 році. Площа району становить 49,7 кв.км. Він на десять кілометрів тягнеться вздовж правого берега Дніпра.

На території Дніпровського району розташовані ключові комунальні підприємства міста, ДніпроГЕС та Запорізький річковий порт.

Запорожец показал фото ДнепроГЭС в Запорожье
Ілюстративне фото

Архітектурною пам’яткою Дніпровського району є забудова Соцміста. Крім того, на території району знаходиться Музей історії зброї.

Проспект Соборний на території Дніпровського району
Фото: Сергій Лавров

Він поєднує у собі такі мікрорайони Запоріжжя, як Осипенківський, Бородінський, Верхню Хортицю, Великий Луг, а також кілька невеликих селищ. Кількість населення (станом на 2017 рік) – 134 тисячі осіб.


Раніше ми писали, що рівно два роки тому сталася трагедія в Драмтеатрі Маріуполя. Через російський удар загинуло близько 300 людей. Запоріжжя вшановує пам’ять загиблих від терору окупантів.