Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Гроші на ЗСУ: скільки у Запоріжжі витрачають на оборону

Гроші на ЗСУ: скільки у Запоріжжі витрачають на оборону

Гроші на ЗСУ: скільки у Запоріжжі витрачають на оборону

Ілюстративне фото

Проаналізовано дані щодо бюджетних видатків обласних центрів та міста Києва на сили оборони у 2023 році. Результати аналізу представлено у вигляді рейтингу.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Першу сходинку рейтингу посів Київ, який минулого року спрямував на підтримку сил оборони близько 9 млрд грн – це майже стільки ж, скільки усі інші обласні центри разом.

скільки у Запоріжжі витрачають на оборону
рейтинг

На другій сходинці рейтингу – Дніпро, який витратив на допомогу війську 1,6 мільярда гривень.

Також у першу п’ятірку рейтингу увійшли Хмельницький (1,5 млрд грн), Житомир (1,3 млрд) та Одеса (1,1 млрд).

Запоріжжя – 276 млн грн.

Загальна сума допомоги, яку обласні центри та столиця надали минулого року силам оборони, становить 19,5 мільярда гривень.

При цьому частка столиці складає 45,6% спільних витрат обласних центрів. Внесок Дніпра, який посів другу сходинку рейтингу, – 8,3%. Частка Хмельницького – 7,7%, Житомира – 6,9%, Одеси – 5,9%, Запоріжжя – 1,4%.

скільки у Запоріжжі витрачають на оборону
скільки у Запоріжжі витрачають на оборону

Нагадаємо, на Оріхівському напрямку армія РФ сім разів атакувала позиції українських захисників в районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, а також Старомайорського Донецької області.