Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі зафіксували перевищення концентрації сірководню

У Запоріжжі зафіксували перевищення концентрації сірководню

У Запоріжжі зафіксували перевищення концентрації сірководню

Ілюстративне фото

Минулої доби лабораторія моніторингу навколишнього середовища зафіксувала у повітрі Запоріжжя перевищення викидів сірководню.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Зафіксоване перевищення максимально-разових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі:

  • Сірководень – 0,0087 мг/м3, в 1,09 рази вище ГДК

Чим небезпечні викиди сірководню для організму людини?

Сірководень – дуже токсичний газ, що діє безпосередньо на нервову систему. За шкалою небезпеки він віднесений до 3 класу. Але що особливо небезпечно-так це властивість сірководню паралізувати нюховий нерв, в результаті чого людина перестає відчувати запах цього газу.

Вдихання повітря з невеликим вмістом сірководню викликає запаморочення, головний біль, нудоту, а в значних концентраціях речовина призводить до коми, судом, набряку легенів і смерті. Запах сірководню асоціюється з запахом тухлих яєць, при цьому в роті виникає солодкуватий металевий присмак.

Як відстежувати викиди в повітрі Запоріжжя?

Підпишіться на чат-бот Radiation and Smog Alarm від EcoCity в телеграмі, щоб отримувати сповіщення в разі небезпечного забруднення навколишнього середовища. Або моніторьте карту EcoCity в разі підозрілих загрозі викидів або їх прямих ознак.