Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці пережили найтеплішу зиму: метеорологи розповіли про феномен

Запоріжці пережили найтеплішу зиму: метеорологи розповіли про феномен

Запоріжці пережили найтеплішу зиму: метеорологи розповіли про феномен

Ілюстративне фото

Зима 2023-2024 у Запоріжжі була найтеплішою за весь час метеорологічних спостережень. Експерти пояснюють, що феномен обумовлений атлантичними повітряними масами.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр з гідрометеорології.

Середня температура повітря цієї зими у місті була на 3,4 градусів вище за норму. Метеорологи встановили 5 рекордів максимальної добової температури повітря.

Найхолоднішим днем експерти вважають 13 січня. Тоді температура повітря вночі знизилась до – 16,1 градусів.

Також цієї зими спостерігали велику кількість опадів, яка також пов’язана з теплим та вологим повітрям з Атлантики.

Великих сугробів запоріжці також не бачили. За оцінками метеорологів, максимальна висота снігового покриву становила 11 см


Раніше ми писали, у Запоріжжі очікується різке похолодання найближчим часом. Метеорологи прогнозують з середини тижня дощі та зниження температури.