Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Йому назавжди 20 років: на війні загинув мешканець Запорізької області

Йому назавжди 20 років: на війні загинув мешканець Запорізької області

Йому назавжди 20 років: на війні загинув мешканець Запорізької області

Свічка

22 лютого 2024 року від отриманих поранень загинув Віталій Макаренко, мешканець Кушугумської громади Запорізької області. Йому було 20 років.

Про це повідомляють у громаді.

Віталій виховувався у прийомній родині, яка до повномасштабного вторгнення проживала у селі Дунаївка Мелітопольського району. Перші півроку родина жила в окупаціі, але у серпні 2022 року вони таки змогли виїхали до Кушугумської громади.

Віталій після окупації не зміг залишитися осторонь та 30 травня 2023 року пішов служити за контрактом. Під час служби у лавах ЗСУ неодноразово отримував поранення, контузії, але після проходження реабілітації завжди повертався до строю.

19 лютого під час виконання бойового завдання в районі селі Новомихайлівка Донецької області отримав важкі поранення. 22 лютого 2024 року, від отриманих поранень він загинув у медичному закладі.

Віталій Макаренко
Віталій Макаренко

“Йому назавжди 20… Віталій був справжнім Героєм, який за покликом серця став на захист своєї батьківщини. Талановитий хлопець, гарно малював, любив музику, грав на гітарі, активно займався спортом. Був дуже добрим юнаком”, – пишуть про героя у Кушугумській громаді.

Нагадаємо, вчора, 29 лютого, армія РФ завдала авіаудару по одному із сіл Запорізького району. Керовані авіабомби влучили по трьом двоповерховим житловим будинкам. У результаті атаки загинув чоловік, ще шість людей отримали поранення.