Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Запорізький алюмінієвий комбінат можуть приватизувати знову

Запорізький алюмінієвий комбінат можуть приватизувати знову

Запорізький алюмінієвий комбінат можуть приватизувати знову

Запорізький алюмінієвий комбінат

На повторну приватизацію Фонд державного майна виставить Запорізький алюмінієвий комбінат. Новий власник може змінити напрям діяльності заводу.

Про це заявив голова ФДМУ Віталій Коваль в ефірі телемарафону.

За його словами, Запорізький алюмінієвий комбінат знаходиться в поганому стані. До такого умисно довів підприємство його колишній власник.

“На жаль, маємо визнати, що він в не дуже хорошому стані. Шкода бачити в руїнах те, що раніше було надбанням держави. Але навіть у такому форматі ми не маємо права накопичувати збитки, тому Запорізький алюмінієвий комбінат готується до приватизації і новий власник може його перепрофілювати після аукціону, відкрити нове виробництво”, – сказав Коваль.

Нагадаємо, колишнім власником найбільшої кількості акцій комбінату був російський мільярдер Олег Дерипаска Він зосередив контроль над 97,5% акцій ЗАлК.

Як писав раніше Inform.zp.ua, частина акцій Запорізького алюмінієвого комбінату, якими розпоряджався російський олігарх Дерипаска, передав Вищий антикорупційний суд до Фонду держмайна. Раніше у Фонді уже були понад 68% акцій цього підприємства. Тож на сьогодні їх – 97,5%.