Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області втричі зросла кількість пожеж: причини

У Запорізькій області втричі зросла кількість пожеж: причини

У Запорізькій області втричі зросла кількість пожеж: причини

Фото ГУ ДСНС

З початку 2024 року запорізькі вогнеборці приборкали вже 34 загоряння на відкритих територіях, що втричі перевищує кількість таких пожеж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області.

За словами рятувальників, потепління сприяє тому, що громадяни раніше розпочинають наводити лад на своїх обійстях, спалюючи сміття і сухостій. Часто такі загоряння перетворюються у неконтрольовані, коли пожежа переноситься на більшу площу, загрожуючи перекиданням на житловий фонд.

За минулу добу сталося 5 пожеж у Запоріжжі і Запорізькому районі. Вогнем пошкоджено 0,5 га природничого фонду.

Вчора, 26 лютого, вогнеборці місцевої пожежної команди приборкали пожежу в одному із сіл Запорізького району. Горіло сміття, у результаті чого полум’я перекинулося на територію садового товариства, де зайнялася дерев’яна споруда.

Рятувальники ліквідували загоряння, не допустивши поширення вогню на більшу площу. На щастя, ніхто не постраждав.

Загалом за добу на ліквідацію пожеж у природних екосистемах від ГУ ДСНС залучалося 27 рятувальників, 6 одиниць техніки.

Нагадаємо, у Запоріжжі вчора, сталася пожежа в гаражі. Внаслідок загоряння травмувався 45-річний чоловік.