Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » В Запорізькій області депутата засудили до 15 років за держзраду

В Запорізькій області депутата засудили до 15 років за держзраду

В Запорізькій області депутата засудили до 15 років за держзраду

Ілюстративне фото

Екснардеп, від забороненої партії “ОПЗЖ”, приєднався до окупаційної влади в Енергодарі. За це суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили в Запорізькій обласній адміністрації з посилання на СБУ.

Чинний депутат очолив так звану “військово-цивільну адміністрацію” в Енергодарі. На новій “посаді” він одразу зібрав команду своїх однодумців. Псевдоадміністрація мала виконувати всі незаконні рішення російської влади.

Слідством встановлено, що фігурант також поширював російські наративи. Він організував святкування “9 травня – Дня перемоги” та ходи “Безсмертного полку”, на яких виступали представники російського шоу-бізнесу.

На підставі зібраної СБУ доказової бази суд визнав чоловіка винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 111-1 (організація та проведення заходів політичного характеру у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації, вчинені організованою групою).

Наразі фігурант переховується на тимчасово окупованій території Запорізької області. Йому загрожує 15 років позбавлення волі з компенсацією майна.


Нагадаємо, що двом колишнім працівникам «Мелітопольського лісгоспу», які почали співпрацювати з окупаційною владою, повідомили про підозру у державній зраді.