Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Козацький звичай Спас у Запоріжжі: хто зможе долучитися

Козацький звичай Спас у Запоріжжі: хто зможе долучитися

Козацький звичай Спас у Запоріжжі: хто зможе долучитися

Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі для молоді розробили нову програму розвитку козацького звичаю Спас. Вона буде відпрацьовуватись на базі 9-ти шкіл, а також 4-х дошкільних і 2-х позашкільних навчальних закладів із елементами козацької педагогіки. Її метою є патріотичне виховання, відродження і розвиток традицій та цінностей українського народу.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Основними заходами програми є:
– проведення широкої інформаційно-просвітницької кампанії з історії українських козацьких традицій через призму козацького звичаю Спас;
– вдосконалення системи військово-патріотичного виховання дітей і молоді на основі традицій козацького бойового мистецтва Спас;
– пропаганда здорового способу життя серед молоді, повага до сім’ї та суспільства на основі етичних традицій українського народу;
– збереження і поширення козацьких та народних традицій;
– активне залучення громадськості до розвитку козацького руху на основі української національної ідеї в місті Запоріжжя.

Директор Дитячо-юнацької спортивної школи «СПАС» Костянтин Рижов розповів, що за цією програмою готуються дві виставки – стаціонарна, у Музеї сили, та пересувна. Розвиватиметься український рукопаш Спас, а також проводитимуть народні свята й мистецько-творчі заходи, розраховані на молодь міста.

Фото: Запорізька міська рада

Міська рада Запоріжжя затвердила програму розвитку козацього Звичаю Спас у місті минулого року. Вона передбачена на 2023-2028 роки.
Ініціаторами її створення є президент ГО «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Притула та почесний президент ГО «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Рябека.

Авторка: Карина Сінько