Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » НАЗК склало протокол стосовно екс-гендиректора “Запоріжсталі” Шурми

НАЗК склало протокол стосовно екс-гендиректора “Запоріжсталі” Шурми

НАЗК склало протокол стосовно екс-гендиректора “Запоріжсталі” Шурми

Ростислав Шурма

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про корупційне правопорушення стосовно Ростислава Шурми. Заступника керівника Офісу президента України звинувачують у використанні посадових повноважень на власну користь.

Про це повідомляється на офіційній сторінці НАЗК у Facebook.

Зазначається, що у 2022 році Шурма організував при ОПУ Комітет електроенергетики, учасники якого збирались під його головуванням. До участі в засіданнях Комітету були зокрема залучені Міненерго, НЕК “Укренерго”, ДП “Оператор ринку”.

“Рішення, прийняті на засіданнях Комітету, мали вплив на задоволення приватного інтересу посадовця, а саме – створення умов для успішності бізнесу брата за рахунок прийняття необхідних рішень дотичними до ринку електричної енергії державними органами та компаніями”, – наголосили у НАЗК.

Там зокрема встановили, що рідний брат Ростислава Шурми Олег є власником семи компаній, що здійснюють виробництво електричної енергії.

При цьому сам Шурма у період з 2019-го по 2021 рік входив до складу наглядової ради інвестиційного фонду “Геліос”, що є співзасновником трьох із названих вище компаній.

Як з’ясували у НАЗК, посадовець скористався повноваженнями у Комітеті та сприяв погашенню боргів перед компаніями брата.

Якщо Шурму визнають винним, суд може призначити покарання у вигляді штрафу. А дані про посадовця будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.


Раніше ми писали, що заступник керівника Офісу президента й ексгендиректор “Запоріжсталі” Ростислав Шурма підтвердив, що бізнес його брата отримував гроші за енергію з окупованих СЕС.