Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » ДТП » Поліція Запоріжжя закликає бути обачними на дорогах: з початку року трапилось 360 ДТП

Поліція Запоріжжя закликає бути обачними на дорогах: з початку року трапилось 360 ДТП

Поліція Запоріжжя закликає бути обачними на дорогах: з початку року трапилось 360 ДТП

Ілюстративне фото

З початку 2024 року підрозділами поліції Запорізької області зареєстровано 360 автопригод, 58 з яких – з потерпілими. Правоохоронці закликають водіїв дотримуватися заходів безпеки та правил дорожнього руху.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

З початку року поліцією Запорізької області зафіксовано 360 ДТП, унаслідок яких 69 осіб травмовано та 6 людей загинуло.

Керування у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння – одна з найпоширеніших причин аварій. Як приклад – автопригода, яка сталася нещодавно у Шевченківському районі обласного центру. Водій, не впоравшись з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини та скоїв наїзд на перешкоду. Водія з численними травмами доставили до лікарні, де він невдовзі помер. Згідно медичного висновку, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Також значна кількість ДТП з постраждалими відбувається внаслідок порушень правил пішоходами. Так, у Вознесенівському районі водій автомобіля «Opel» скоїв наїзд на громадянина, який перетинав дорогу у невстановленому для цього місці. Внаслідок аварії чоловіка у тяжкому стані госпіталізували.

Крім того, причинами автопригод є недотримання водіями безпечної швидкості, порушення правил маневрування, недодержання дистанції та виїзд на смугу зустрічного руху.

Поліція закликає учасників дорожнього руху бути уважними та обережними: пам’ятайте, дорога вимагає 100% уваги, а ціною нехтування Правилами може стати людське життя.

Нагадаємо, у Запоріжжі сьогодні, 17 лютого, робота трамвайних, тролейбусних та автобусних маршрутів комунального підприємства «Запоріжелектротранс» запланована з 5:10 до 22:00.