Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Батько дівчинки, яка загинула у запорізькій «Дубовці» четвертий рік чекає вирок суду: справу можуть закрити

Батько дівчинки, яка загинула у запорізькій «Дубовці» четвертий рік чекає вирок суду: справу можуть закрити

Батько дівчинки, яка загинула у запорізькій «Дубовці» четвертий рік чекає вирок суду: справу можуть закрити

Родина Ждан

Недбалість керівного складу центрального міського парку відпочинку у місті Запоріжжі “Дубовий Гай”, коли померла дівчинка у березні 2020 року, не може доказати батько Олександр Ждан. Сьогодні, 17 лютого, у Ані мав бути день народження. Натомість родина через суд намагається добитися справедливого вироку за смерть дитини.

Як розповів Олександр Ждан, зі 100% слухання по двум справам процес загалом пройдений приблизно на 30% за три с половиною роки, із усіх призначених судових засідань через сторону захисту обвинувачених перенесено 16 судових засідань в одній справі, майже 30 – в другій.

В одній навіть ще не завершели дослідження письмових доказів сторони обвинувачення по справі та з січня минулого року не відбулося жодного судового засідання.

Аня Ждан
Аня Ждан

У другій справі захист обвинуваченої сторони ніяк не може доставити свідків на свою користь.

«Як можливо домогтися справедливості, якщо вже є розуміння що судовий процес не завершиться в той час який законом відведений? А це п’ять років у нашій справі! Якщо впродовж п’яти років не винесено вирок по справі – справа закривається по строку давності. У покаранні за злочинну недбалість, яка спричинила смерть нашої доньки, а це могла бути яка завгодно дитина, немає строків давнини, не по людським, не по іншим законам», – говорить батько дівчини Олександр Ждан.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 березня 2020 року. На восьмирічну дівчинку Аню Ждан, яка гуляла в парку, впала дерев’яна скульптура ведмедя вагою близько 200 кг.

Дитина отримала тяжкі травми. Дівчинку відвезли до лікарні. На жаль, врятувати Аню лікарям не вдалося. Наступного дня, 9 березня, дитина померла.