Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Дороги » Аварійну дорогу на Хортицю планують відремонтувати (ФОТО)

Аварійну дорогу на Хортицю планують відремонтувати (ФОТО)

Аварійну дорогу на Хортицю планують відремонтувати (ФОТО)

Фото: Запорізька міська рада

Запорізькі водії скаржаться на стан дороги, що пролягає через острів Хортицю у напрямку Аркового мосту. Її можуть відремонтувати після того, як на сесії міськради виділять кошти на ремонт.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької міської ради.

Дорога через острів Хортиця є аварійною, адже одна з полос руху там здається фактично непроїзною через велику кількість ям. В цілому в Запоріжжі 12 тис. кв. м доріг є проблемними, та дорожнє покриття продовжує псуватися, зазначає директор департаменту муніципального управління міської ради Віталій Лисенко.

Фото: Запорізька міська рада
Фото: Запорізька міська рада

У бюджеті міста повністю відсутні кошти на ремонт доріг. Таке рішення було прийняте після активної дискусії у суспільстві, яка відбувалась ще минулоріч напередодні «бюджетної» сесії.

Наразі є лише кошти на утримання доріг – саме сезонне зимове, тобто закупівлю солі та інертних матеріалів, вивезення снігу, прибирання вулиць, тротуарів від наносного ґрунту, підбір сміття та виплату заробітної плати працівникам.

“Автовласники, які потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди звертаються до суду. Компенсація цих видатків на ремонти транспортних засобів повністю лягає на міський бюджет. Це дуже великі суми – 100 і 200 тис. грн і ви розумієте, що не фінансуючи ремонти доріг, ми тим самим виплачуємо кошти за ті транспорті засоби, які в нас пошкоджено через неналежну якість доріг”, – додав Віталій Лисенко.

Балансоутримувач КП «ЕЛУАШ» несе збитки через сплату штрафів, які складаються органами патрульної поліції – за неналежний стан дорожнього покриття. Таким чином, в будь-якому разі, невиконання ремонтів тягне за собою ще більші фінансові витрати, ніж підтримка доріг у нормальному експлуатаційному стані.

Питання виділення коштів може бути розглянуте вже на найближчій сесії міськради.