Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ повідомила про підозру дружині настоятеля запорізького храму УПЦ, яка героїзувала армію РФ

СБУ повідомила про підозру дружині настоятеля запорізького храму УПЦ, яка героїзувала армію РФ

СБУ повідомила про підозру дружині настоятеля запорізького храму УПЦ, яка героїзувала армію РФ

СБУ

Служба безпеки зібрала докази вини дружини настоятеля однієї із церков Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ (МП), яка заперечувала збройну агресію РФ проти України та виправдовувала дії окупантів. Найбільше жінку, яка була хористкою у храмі, захоплювали кадирівці та «донские казаки».

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Слідчі служби безпеки України встановили, що після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну жінка схвалювала дії РФ.

У власному Телеграм-каналі вона поширювала деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів, в яких героїзувала російських окупантів та виправдовувала їхні злочини в Маріуполі.

Під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання, правоохоронці вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили прихильниці «руського миру» про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, армія РФ нанесла 182 удари по 17 населеним пунктам Запорізької області. В результаті атаки загинув чоловік.