Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Кохання під час війни: «Він під обстрілами збирав для мене нарциси в Авдіївці»

Кохання під час війни: «Він під обстрілами збирав для мене нарциси в Авдіївці»

Кохання під час війни: «Він під обстрілами збирав для мене нарциси в Авдіївці»

Артем та Юля

Якби не війна, вони б не зустрілися. Та лише кохання їм надає наснаги жити, воювати та разом наближати перемогу. Юля та Артем – з одного батальйону Збройних сил України. Коли вони були в Авдіївці, Артем під обстрілами збирав коханій нарциси. Саме тоді Юля зрозуміла, що хоче бути лише з ним.

Юля та Артем
Юля та Артем

Юля народилася та жила у Маріуполі. Артем – родом з Мелітополя Запорізької області. Восени 2016 вони познайомилися. На той час чоловік вже рік як служив, а Юля була волонтером в тому самому батальйоні, де проходив службу Артем. Проте познайомилися пара через соціальну мережу.

Юля
Юля
Юля та Артем
Юля та Артем

Юля розповідає, що у себе на сторінці виклала світлину шеврону бригади, а потім її фото поширив Артем.

Батальон Хортиця
Батальон Хортиця

Так через світлину шеврону вони познайомилися, а вже потім зрозуміли, що обидва знаходяться в одній бригаді.

Юля та Артем
Юля та Артем

Юля зізнається, що давно прагнула піти на службу, але до кінця не могла прийняти таке складне рішення. Поставити крапку їй допомогло кохання – Юля пішла служити в батальйон до Артема.

Нарциси під обстрілами

Дівчина згадує, як закохалася та коли саме зрозуміла, що прагне бути лише з цим чоловіком.

«У 2017 році я поїхала на бойові під Авдіївку, а Артем залишився в Маріуполі. Я була зв’язківцем тоді, а він водієм. Зв’язку там не було, ми не могли зателефонувати одне одному. І була через 4 дні у мене ротація, мене змінювала інша зміна зв’язківців. Ми їхали у кузові, який накрили брезентом. І ось машина зупиняється на дорозі, і нам потрібно було пересісти в іншу. Так ось машина зупиняється, відкривається брезент і стоїть Артем! Я навіть не могла нічого сказати. Виявляється, Артем сказав керівництву, що повинен бути там, де знаходжусь я! Він під обстрілами збирав мені нарциси. І топив мені в підвалі зруйнованої дачі лазню, щоб не їздити в Авдіївку купатися. Ось тоді я зрозуміла, що зробила правильний вибір», – розповіла Юля.

Нарциси
Нарциси під обстрілами

Разом пара вже восьмий рік, а весілля зіграли у червні 2019 році в Маріуполі. На той час у Юлі та Артема народилася дівчинка Варвара. На час весілля дитині було рік.

Юля та Артем
Юля та Артем
Юля та Артем
Юля та Артем

У обох вже були за плечима по одному шлюбу. Від першого чоловіка 38-річна Юля виховує двох синів. У шлюбі з Артемом народилася дівчинка, яку обожнюють батьки та старші брати.

Родина Юлі та Артема
Родина Юлі та Артема

«Я ніколи не ждала від Артема освідчення. Все трапилося раптово. Він мене запросив до кафе, де і зробив пропозицію. Я дала згоду – сумнівів у мене не було», – говорить дівчина.

Освідчення у кафе
Освідчення у кафе

Сукню на весілля Юля обирала у Запоріжжі. Коли дівчина побачила білу сукню з бірюзовими вставками та вшите ракушками, то закохалась у неї одразу. Букет Юля теж прикрасила мушлями. Весілля зіграли на березі моря в Маріуполі.

Весілля Артема та Юлі
Весілля Артема та Юлі

На час весілля Юля була у декреті та виховувала маленьку Варвару. Артему вдалося на кілька днів взяти відпустку. Тоді пара змогла зіграти своє морське весілля.

Весілля Артема та Юлі
Весілля Артема та Юлі

«Війна – не жіноча справа»

Минулого року Юля повернулася до служби у ЗСУ, хоча Артем прохав дружину залишитися вдома. Наразі Юля та Артем служать в одній бригаді, але у різних підрозділах.

Юля та Артем
Юля та Артем

«Спочатку всі знайомі дивувалися, коли дізнавалися, що ми обидва служимо. Мені часто говорять: Юля, сиди дома, виховуй дітей, війна – не жіноча справа. Але вирішувати, що робити – лише мені. І я вирішила боронити державу до повної нашої перемоги», – зізнається дівчина.

Юля зізнається, що вже звикла бути поруч з коханими. Навіть під обстрілами, але – разом.

Юля та Артем
Юля та Артем

«Кохання допомагає та перемагає. Дуже важливо, коли є людина, яка тебе розуміє на підтримує. Коли ми не разом – це справжній виклик для обох. Буває, що кілька днів немає зв’язку. Іноді я від інших людей дізнаюся, що Артем живий та здоровий, але не може зателефонувати… Це важко, я бажаю, щоб жодна жінка не це не пережила на власному досвіді», – зізнається Юля.

Залишати армію ані Артем, ані Юля не збираються. Дівчина запевняє, що до самої перемоги вони з чоловіком не складуть зброю та не опустять руки.

Юля з донькою
Юля з донькою

«Я не буду йти з армії. Служити я мріяла з дитинства. Моя мати носила погони, батько теж був військовим. Старший мій син, якому 19 років, теж наразі служить. І я з Артемом – також», – говорить Юлія.

Родина Юлі та Артема
Родина Юлі та Артема

На сьогодні Артем та Юля несуть службу на Куп’янському напрямку у Харківській області. Юля та Артем вірять, що їх кохання під обстрілами переможе відстань, страх, біль, невизначеність, а головне – переможе війну.