Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Марія Сур з Запоріжжя може представити Швецію на «Євробаченні-2024»

Марія Сур з Запоріжжя може представити Швецію на «Євробаченні-2024»

Марія Сур з Запоріжжя може представити Швецію на «Євробаченні-2024»

Марія Сур

Українська співачка Марія Сур, яка народилася у Запоріжжі, пройшла до фіналу шведського музичного конкурсу Melodifestivalen. На ньому визначають, хто представлятиме Швецію на «Євробаченні».

Про це повідомляє «Шведське радіо», а також підтверджує сама співачка на своїй сторінці в Instagram.

19-річна українка із Запоріжжя вдруге бере участь у шведському національному відборі на «Євробачення». У 2022 році дівчина переїхала до Швеції, втікаючи від російського вторгнення. Торік вона заспівала пісню Never Give Up про те, що ніколи не варто здаватися. Цього року дівчина виступила з романтичною композицією When I’m Gone.

У 2022 році співачка брала участь у 12-му сезоні українського шоу «Голос країни». Спершу в команді Надії Дорофєєвої, а потім — Ольги Полякової.

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну була змушена виїхати до Швеції разом із матір’ю.

Брала участь у Melodifestivalen-2023. Пройшла з другого чвертьфіналу напряму до фіналу, посівши 9-те місце.

Це вже 68-й пісенний конкурс «Євробачення». Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, а фінал — 11 травня 2024 року.

Утретє конкурс відбудеться в місті Мальме, що на півдні Швеції. Загалом ця країна вже всьоме приймає «Євробачення».

Нагадаємо, у Запоріжжі виступить відома українська співачка Настя Каменських. NK виступить з сольним концертом «Я – Україна» у Запорізькому державному цирку.