Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Люди з інвалідністю в Запоріжжі можуть отримати грошову допомогу: деталі

Люди з інвалідністю в Запоріжжі можуть отримати грошову допомогу: деталі

Люди з інвалідністю в Запоріжжі можуть отримати грошову допомогу: деталі

Особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю у Запоріжжі протягом трьох місяців зможуть отримувати додаткову грошову допомогу.

Про це пише Урядовий портал.

Відповідно до постанови Уряду додаткові виплати зможуть отримати люди та діти з інвалідністю, які:

· отримують менше 3 250 грн соціальних виплат від держави;
· не отримують допомогу від інших міжнародних організацій;
· не отримують виплати для ВПО (за винятком тих, хто мешкає на територіях активних або можливих бойових дій, який визначений Міністерством реінтеграції.

Грошова допомога буде вважатися як доплата до державної соціальної допомоги на суму, якої не вистачає до 3 250 грн (але не менше 100 грн). Тобто, якщо допомога від держави становить, приміром, – 2 361 грн, то за програмою виділяють додатково ще 889 грн.

Допомога українцям, які підпадають під критерії програми, нараховується безпосередньо на банківські рахунки або ж доставлятиметься Укрпоштою (у разі, якщо банківського рахунку немає або людина вже отримує соціальну виплату таким чином). Жодних додаткових дій отримувачу допомоги робити не потрібно.

Програма фінансується Німеччиною, Європейським Союзом та Швецією, з додатковими внесками інших донорів.