Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Розшукують колишнього правоохоронця, який катував людей на Запоріжжі (ФОТО)

Розшукують колишнього правоохоронця, який катував людей на Запоріжжі (ФОТО)

Розшукують колишнього правоохоронця, який катував людей на Запоріжжі (ФОТО)

Ілюстративне фото

Колишньому правоохоронцю повідомили про підозру в знущаннях над цивільним населенням Запоріжжя. Наразі фігурант перебуває в розшуку.

Про це повідомила прокуратура Запорізької області.

Підозрюваний – колишній начальник карного розшуку Дніпрорудненського райвідділу поліції, якого звільнили у 2015 році під час переатестації. За даними слідства, чоловік погодився на пропозицію окупантів очолити незаконно створений правоохоронний орган в Дніпрорудному.

Колишній правоохоронець катував людей в Запорізькій області
Фото: Запорізька обласна прокуратура

На посаді керівника він організовував безпідставні затримання мирних мешканців, а потім тримав їх під вартою.

Людей утримували у спеціально облаштованому приміщенні без санітарних умов та медичної допомоги. Окупанти та колаборант застосовували до людей тортури.

Тих, хто не підкорився окупаційному режиму, примусово вивозили за межі міста та на підконтрольну Україні територію Запорізької області люди вимушені були йти пішки.

Фігуранту повідомили підозру за двома статтями (Жорстке поводження з мирним населенням та Колабораційна діяльність). Наразі підозрюваного оголошено в розшук, слідство триває.


Раніше Inform.zp.ua писав, що на Запоріжжі 36-річний чоловік під час сварки із матір’ю спричинив їй чисельні удари по голові та тулубу. Від отриманих травм жінка померла.