Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Офіцер освітньої безпеки: у запорізьких школах буде поширена практика впровадження охорони

Офіцер освітньої безпеки: у запорізьких школах буде поширена практика впровадження охорони

Офіцер освітньої безпеки: у запорізьких школах буде поширена практика впровадження охорони

Офіцер освітньої безпеки

На сьогодні в Україні у понад 400 школах, які розташовані в регіонах, що межують з РФ та Білоруссю, або ж поблизу зони бойових дій, працюють офіцери освітньої безпеки. У Запорізькій області офіцери безпеки працюють у 17 навчальних закладах.

Подробиці впровадження охорони у запорізьких школах вивчали журналісти Inform.zp.ua.

На сьогодні офіцери освітньої безпеки працюють у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській та Чернігівській областях.

Як розповіли Inform.zp.ua у Департаменті освіти і науки Запорізької обласної військової адміністрації, наразі офіцери освітньої безпеки працюють у 17 школах, проте перелік навчальних закладів буде розширено. Впровадити таких охоронців планується у всіх школах, які перейдуть на змішану форму навчання.

Охорона закладів загальної середньої освіти запроваджується, аби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій та забезпечити порядок і безпеку учнів, їхніх батьків та працівників школи. 

Як повідомили Inform.zp.ua у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області, офіцери освітньої безпеки пройшли тижневий курс навчання, під час якого ознайомились з особливостями охорони закладів освіти, системою захисту прав дітей та алгоритмом дій у різних надзвичайних ситуаціях, пройшли підготовку з надання домедичної допомоги.

У школах, де працюють спеціалізовані охоронці, встановлено спеціальні металошукачі та рамки, через які проходять всі учасники освітнього процесу – педагоги, учні, технічні працівники, батьки дітей. Це зроблено для того, щоб ані діти, ані дорослі не змогли пронести до школи заборонені предмети.

Також під час повітряної тривоги офіцери освітньої безпеки допомагають учням та педагогам потрапити до укриття.

«На сьогодні 20 людей пройшли спеціальну підготовку та навчання, аби стати офіцерами освітньої безпеки. Наразі для роботи у школах залучено 17 людей – по одному у навчальному закладі. Ця програма безпеки буде розширюватись. Як тільки школа переходить до змішаного формату навчання – у закладі починає працювати офіцер безпеки», – розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

Нагадаємо, у Запоріжжі зробили ремонт в укритті гімназії №33. Тепер вона має можливість перейти до змішаного навчання, що підтримують 50% батьків.