Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Хто із запорізьких нардепів прогулює сесії Верховної Ради

Хто із запорізьких нардепів прогулює сесії Верховної Ради

Хто із запорізьких нардепів прогулює сесії Верховної Ради

Верховная рада

До складу нардепів-прогульників увійшли троє депутатів із Запорізької області. Один із них зараз знаходиться під слідством у СІЗО.

Рух “Чесно” склали список нардепів, які понад рік фізично не відвідували Верховну Раду та не голосували у сесійній залі. Частина з них дистанційно беруть участь у засіданнях комітету.

Одним з найбільших нардепів-прогульників виявився Олександр Пономарьов від “ПЗЖМ” (“Платформа за життя та мир”, колишня заборонена партія “ОПЗЖ”).

Народний депутат наприкінці лютого 2023 року отримав підозру у державній зраді й наразі знаходиться в СІЗО. Слідство встановило, що цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором.

Нардеп Александр Пономарёв оказался гражданином России
Александр Пономарёв

Також нечастим відвідувачем сесій у Верховній Раді є нардеп Євгеній Шевченко (позафракційний).

Нагадаємо, що Євгена Шевченка виключили з фракції «Слуга народу» у травні 2021 року.

Евгений Шевченко рассказал о вручении госизмены, СБУ опровергает
Евгений Шевченко

Він скандально відомий тим, що раніше їздив до Мінська на зустріч до Олександра Лукашенка. СБУ навіть оголосила йому підозру в держзраді. Та потім стало відомо, що насправді Україна встановила комунікацію з Білоруссю і президентом Олександром Лукашенком за допомогою народного депутата Євгена Шевченка.

39% прогулів є у нардепа Сергія Мінько від партії “За майбутнє”. До 2019 року він був мером Мелітополя, а потім став працювати у Верховній Раді.

Сергей Минько

Та Мінько неодноразово входив до списку прогульників серед нардепів Верховної Ради 9-го скликання. Він пропустив 38% голосувань з початку 2022 року і до травня 2023 року. Загалом група “За майбутнє”, до якої входив нардеп, мала найбільший відсоток прогульників.