Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області значно знизилась народжуваність: скільки немовлят народилося в 2023 році (ІНФОГРАФІКА)

У Запорізькій області значно знизилась народжуваність: скільки немовлят народилося в 2023 році (ІНФОГРАФІКА)

У Запорізькій області значно знизилась народжуваність: скільки немовлят народилося в 2023 році (ІНФОГРАФІКА)

Ілюстративне фото

У 2023 році в Україні народилося 187 тисяч дітей. Це на 32% менше, ніж у 2021 році. Запорізька область у топі областей з найменшою народжуваністю.

Про це повідомляє статистика Опендатабот.

Загалом скорочення народжуваності спостерігається в Україні з 2013 року. Відтоді й до початку повномасштабної війни щороку народжувалось на 6-7% менше дітей.

Народжуваність в Україні
Фото: Опендатабот

На Запоріжжі у минулому році народилося 3 454 дитини. Це один з найнижчих показників по країні. До прикладу, в Львівській області народилося 16 638 немовлят.

Кількість новонароджених в Україні
Фото: Опендатабот

Раніше Inform.zp.ua писав, що у перші два дні 2024 року у Запоріжжі народилося 12 малюків – 10 хлопчиків і 2 дівчинки.