Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі пройшла шоста акція за демобілізацію військових (ФОТО)

У Запоріжжі пройшла шоста акція за демобілізацію військових (ФОТО)

У Запоріжжі пройшла шоста акція за демобілізацію військових (ФОТО)

Фото: Суспільне

Сьогодні, 28 січня, у Запоріжжі вшосте відбулася акція за право на демобілізацію військових. Під стінами обласної адміністрації зібралися рідні військових, які вже понад півтора року перебувають на фронті.

До заходу долучилося понад 40 жінок, повідомляє “Суспільне“.

Це матері, дружини та сестри військових. Головна їх вимога – ухвалити законопроєкт про уточнення строків військової служби (№9142).

Катерина, організаторка акції та дівчина військового каже журналістам:

“Вони відстоюють наші права там, щоб ми жили, а ми за них тут відстоюємо на наших пікетах. Ми вимагаємо, щоб дали їм нормальні терміни служби, вони теж втомлені, тому теж хочеться, щоб вони відпочили. Заради нас вони воюють, вже другий рік, деякі взагалі без ротацій. Їм теж потрібен відпочинок”.

У Запоріжжі пройшла шоста акція за демобілізацію військових
Фото: Суспільне

Дружина військового, Анна вчетверте вийшла на акцію. Жінка каже, що її чоловік майже з початку повномасштабного вторгнення захищає країну.

У Запоріжжі пройшла шоста акція за демобілізацію військових
Фото: Суспільне

Анна прийшла у військовому одязі та каже, що це знак підтримки чоловіків:

“Це символ того, що ми хочемо обіймати також наших чоловіків, синів, братів кожного дня. Це їхня частинка з нами сьогодні присутня”.


Нагадаємо, що 23 грудня у Запоріжжі вже проходив мирний пікет за демобілізацію військових після 18 місяців служби.