Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У Запоріжжі зросла захворюваність тварин на сказ: як захистити себе

У Запоріжжі зросла захворюваність тварин на сказ: як захистити себе

У Запоріжжі зросла захворюваність тварин на сказ: як захистити себе

Ілюстративне фото

У 2023 році захворюваність домашніх та свійських тварин на сказ в Запорізькій області зросла. Так в минулому році зареєстрували 54 випадки захворювання.

Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби Запорізької області.

Так, у 2023 році на території Запорізької області зареєстровано 54 випадки сказу тварин. Серед них 22 випадки захворювання в котів, 12 в собак, 10 – великої рогатої худоби та інших тварин.

В попередні роки захворюваність була нижча. Наприклад, в 2021 році було зареєстровано 13 випадків сказу, а в 2022 році – 3 випадки.

“Після введення військового стану на території України, збільшилась міграція диких тварин з зони бойових дій на прилеглу територію”, – таку ймовірну причину ускладнення ситуації називають експерти.

Фахівці продовжують проводити моніторинг та вживати профілактичні дії, щоб ситуація не загострилася.

У Запоріжжі зросла захворюваність тварин на сказ

Щоб не запоріжці або їх домашні улюбленці не стали жертвою хвороби, треба дотримуватися певних правил. Зокрема, робити щеплення домашнім тваринам.


Нагадаємо, що 55-річний житель Дніпровського району Запоріжжя вирощував нарковмісні рослини у власній квартирі. Для цього в одній із кімнат він облаштував мінітеплицю.