Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Падіння ІЛ-76 у Бєлгороді: військове керівництво провело зустріч з родичами полонених

Падіння ІЛ-76 у Бєлгороді: військове керівництво провело зустріч з родичами полонених

Падіння ІЛ-76 у Бєлгороді: військове керівництво провело зустріч з родичами полонених

Падіння літака Іл-76

Росіяни заявили, що на борту літака ІЛ-76, який впав 24 січня нібито перебували українські військові. Українське військове керівництво провело зустріч з рідними українських військовополонених.

Про це повідомляє пресслужба Координаційного штабу.

Головною темою обговорення стала ситуація з падінням російського військового літака Іл-76М в Бєлгородській області РФ 24 січня, на борту якого, за інформацією росЗМІ, нібито перебували українські полонені. 

Голова ГУР Кирилл Буданов наголосив, що наразі відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг насправді перебувати на борту цього літака. 

“Ми збираємо та ретельно аналізуємо всю наявну інформацію з цього приводу з дуже багатьох джерел. Наразі відсутні відомості, які б вказували на те, що в тому літаку могла перебувати така кількість людей. Водночас версія російської пропаганди про те, що вказаний Іл-76М міг перевозити 65 українських військовополонених на обмін досі викликає багато запитань”, — зазначив він.

За словами першого заступника голови СБУ Сергія Андрущенка, дії росіян свідчать про те, що вони намагаються приховати справжні причини авіатрощі від світової громадськості.

“Росія відразу заявила, що не допустить міжнародних експертів до розслідування катастрофи Іл-76М. Проте Україна буде задіювати всі інструменти, аби зʼясувати істинні причини того, що сталося, так і те, хто або що насправді перевозилося в тому літаку”, — сказав він.

Представник СБУ підкреслив, що для збору всієї необхідної інформації потрібно більше часу. 

Рідних та близьких запевнили, що вони будуть проінформовані, щойно уповноважені органи володітимуть чіткою та достовірною інформацією з цього приводу. 

Нагадаємо, розпочалася сімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. За минулу добу на Запорізькому напрямку українські воїни відбили 6 атак армії РФ.