Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізькі університети потрапили до всеукраїнського рейтингу

Запорізькі університети потрапили до всеукраїнського рейтингу

Запорізькі університети потрапили до всеукраїнського рейтингу

Запорожский национальный университет

Університети Запоріжжя та Запорізької області зайняли позиції в консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України 2023 року.

Для складання рейтингу використали дані найбільш авторитетних серед експертів і засобів масової інформації національних рейтингів закладів освіти України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти.

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця освітніх закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт».

До рейтингу «Освіта.ua» увійшли чотири заклади вищої освіти Запоріжжя:

Запорізький національний університет – 29 місце
Національний університет «Запорізька політехніка» – 47 місце Запорізький державний медико-фармацевтичний університет – 58 місце Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій – 191 місце

Також до рейтингу увійшли університети з окупованої частини Запорізької області, які наразі працюють на вільній частині України:

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького – 114 місце
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного – 118 місце
Бердянський державний педагогічний університет – 157 місце Бердянський університет менеджменту і бізнесу – 228-230 місця

Раніше Inform.zp.ua вже писав, що університети Запоріжжя вже потрапляли до консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України 2023 року. Всього в списку представлено 239 університетів.