Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Нові правила: чоловікам для виїзду за кордон варто мати документи з ТЦК

Нові правила: чоловікам для виїзду за кордон варто мати документи з ТЦК

Нові правила: чоловікам для виїзду за кордон варто мати документи з ТЦК

Кордон України / Граница Украины

Останнім часом українські мережі переповнені повідомленнями та скаргами про нові труднощі при перетині кордону для чоловіків, особливо для багатодітних та чоловіків з інвалідністю. З’явилася практика зупинення таких осіб на кордоні, якщо вони не пред’являють документів від Територіальних Центрів Комплектування та Соціальної Підтримки (ТЦК, колишні військкомати).

У своєму коментарі Держприкордонслужби речник Андрій Демченко зазначив, що загалом правила для чоловіків віком від 18 до 60 років залишилися незмінними. Однак відзначивши зростання випадків використання підроблених документів, він пояснив, що ситуація вимагає посилення контролю.

Тепер прикордонники можуть вимагати додаткові військово-облікові документи від ТЦК, які підтверджують відстрочку від мобілізації чи звільнення від призову. Демченко вказав, що це може включати в себе витяг з протоколу ТЦК або запис у військово-облікових документах.

Ці зміни в контролі також вписуються в більший контекст – Україна посилює заходи контролю військового обліку, як це відображено в новому законопроєкті про мобілізацію, який буде розглядатися Верховною Радою в найближчий час.


Нагадаємо, українські військові відбили 5 атак армії РФ на Запорізькому напрямку.