Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Понад 10 жителів Енергодара окупанти тримають в катівнях: росіяни використовують тортури

Понад 10 жителів Енергодара окупанти тримають в катівнях: росіяни використовують тортури

Понад 10 жителів Енергодара окупанти тримають в катівнях: росіяни використовують тортури

Окупанти. Ілюстративне фото

Окупанти в Запорізькій області тримають місцевих жителів в катівнях. Наразі понад 10 мешканців Енергодара утримуються проти волі росіянами.

Про це розповів міський голова Енергодару Дмитро Орлов для проєкту Радіо Свобода.

“Абсолютна більшість із них перебуває вже кілька місяців у катівнях. Декого перевезли до Мелітополя, декого до Маріуполя, декого ще далі там, вже до РФ. Інкримінують нашим мешканцям якісь терористичні дії”, – каже міський голова.

За словами Орлова, це звичайні люди, працівники бюджетної сфери або енергетичної галузі.

“Окупанти знущаються, катують і таким чином примушують людей підтримувати проросійську позицію, а люди категорично проти цієї позиції. І тому відбуваються такі жахливі речі. Не нехтують і електричним струмом при катуванні, не нехтують фізичним і психологічним тиском. На жаль, багато з тих, хто вже вийшов із цих катівень, перебувають у місті без документів. Вони не можуть навіть виїхати за територію населеного пункту, бо окупанти перевіряють їх”, – додає Орлов.

Він також зазначив, що в окупації продовжують працювати фільтраційні пункти, де людей можуть утримувати під приводом перевірок від доби до 10 днів.


Як писав раніше Inform.zp.ua, в окупованому Мелітополі у Запорізькій області українські партизани підірвали авто з російськими окупантами.