Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізький військовий з «Кара-Даг» розповів про «гойдалки» на фронті та роковини вторгнення РФ. ФОТО

Запорізький військовий з «Кара-Даг» розповів про «гойдалки» на фронті та роковини вторгнення РФ. ФОТО

Запорізький військовий з «Кара-Даг» розповів про «гойдалки» на фронті та роковини вторгнення РФ. ФОТО

Запорізький військовий

Ситуація на Запорізькому напрямку залишається складною, проте контрольованою. Українські бійці не здають позицій. Наразі на фронті відбуваються «гойдалки» – лінія оборони пересувається у різні сторони.

Про ситуацію на Запорізькому напрямку, а також що очікувати на роковини вторгнення РФ Inform.zp.ua розповів військовий з 15 бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Олег, який боронить Запорізьку область.

Запорізький військовий
Запорізький військовий

«Ситуація важка, але контрольована. Хлопці тримають фронт та не здають позицій. Зараз на фронті відбуваються «гойдалки». Посадку ми забрали, посадку у нас забрали, туди-сюди», – розповідає військовий.

Сніг, дощ, зниження температури впливає на ситуацію на фронті та просування українських військових.

Запорізький військовий
Запорізький військовий

«Як були сильні морози, але було тихіше, менше обстрілів. Ми коли брали у полон, то російські військові зізнавалися, що мерзнуть та не мають теплої одежі. Коли дощ та мряка – сама непроста ситуація. Тоді техніка грузне та не може проїхати, також важко проходити піхоті. А ось невеликий «мінус» по погоді якось завжди допомагає», – ділиться Олег.

Запорізький військовий
Прапор України

Наближаються другі роковини вторгнення РФ на територію України. Та вже зараз на фронті відбувається ротація військових.

«Окупанти накопичують сили. Розвідка каже, що до двох років вторгнення окупанти збираються наступати. Але впевнений, що нічого у них не вийде. Максимум, що ми можемо втратити – це якась посадка, буквально кілометр території. Наші хлопці тримаються та не здають позицій», – говорить військовий.

Запорізький військовий
Запорізький військовий

Говорити про те, що російські військові можуть зайти у Запоріжжя – взагалі не треба, бо такого, за словами бійців, не буде.

«До Запоріжжя росіян ніхто не пустить, проте буде тяжкувато прифронтовим містам та селам. Сподіваємось, навесні зарубіжні партнери нам нададуть обіцяну авіацію, тоді ми зможемо звільняти окуповані території Запорізької області. На сьогодні – ми в обороні та тримаємо фронт», – каже Олег.

Траса на Василівку
Траса на Василівку

За словами військового, наразі на фронті не вистачає людей, особливо актуальні такі спеціальності як танкісти, артилеристи, сапери, дронщики.

Українські військові утримують позиції впевнені у своїй перемозі.

Як ми писали раніше, ситуація на Запорізькому напрямку залишається складною. Проте українські військові не здають позиції та продовжують наступ.

Наразі окупована територія Запорізької області дуже замінована, що впливає на наступ ЗСУ та просування українських військових.

Кара-Даг
Кара-Даг

«Запорізький напрямок – один з найзамінованіших. Військовим дуже важко проходити вперед. Наступ триває, хоч і не так швидко, якби хотілось тим, хто сидить на дивані вдома та невдоволені ситуацією на фронті. Проте Запоріжжя ніхто не здасть! Ми кістьми ляжемо, але у Запоріжжя росіяни не зайдуть, ми будемо стояти до останнього. Ми робимо все можливе, що від нас залежить», – запевнив військовий з бригади «Кара-Даг».