Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Їжа » Вибираємо автоклав для дому та бізнесу

Вибираємо автоклав для дому та бізнесу

Вибираємо автоклав для дому та бізнесу

Автоклав

Автоклав – пристрій, який дозволяє швидко та у великих обсягах готувати консерви. Маючи таке обладнання, можна навіть відкрити власну справу з приготування м’ясних, рибних чи овочевих консервів. Якісні автоклави на маркетплейсі ADAM UA коштують недорого і представлені в різних варіантах. Залишилося лише зрозуміти, яку модель вибрати для дому чи бізнес-потреб.

Різновиди автоклавів

За джерелом енергії обладнання для консервування буває газове, електричне та комбіноване.

Моделі першого типу зазвичай найдешевші, прості у користуванні, не потребують спеціального догляду, бувають різних розмірів. З недоліків – доволі важкі.

Електричні моделі для нагрівання потребують підключення до електромережі. Коштують дорожче, ніж газові аналогічного об’єму. З переваг – компактність і невелика вага.

Комбіновані – багатофункціональне обладнання, що може працювати і при нагріві на газу, і від електромережі.

За принципом роботи консервувальне обладнання буває:

  • парове – стерилізація відбувається під дією пари, на дно автоклава заливають лише 2-3 л води;
  • рідинне – банки всередині бака повністю заливають водою, нагрівання відбувається довше, ніж у парових моделях, але вплив на скляну тару більш щадний;
  • з попереднім нагнітанням тиску – нагадують звичайні рідинні, але тиск нагнітається з допомогою спеціальної помпи.

Найбільш популярні та найзручніші в експлуатації комбіновані автоклави, які можуть працювати від електрики та газу, за паровим і рідинним принципом. Саме такі вважаються оптимальними для тих, хто планує перетворити консервування на бізнес.

Основні критерії вибору автоклава

Від розміру обладнання залежить його вартість та зручність використання. Для потреб звичайної сім’ї підійдуть моделі об’ємом до 15-18 л. В такий бак вміститься за раз 8-10 банок. Для великих родин краще купувати модель на 20-24 л. А якщо автоклав потрібен для реалізації бізнес-ідеї, тоді варто вибирати варіант на 30-50 л, який вміщує близько 30 банок.

Також треба звертати увагу на комплектацію. Дуже важливо, щоб пристрій був оснащений термометром, манометром та клапаном для скидання тиску. Обладнання деяких брендів продається з касетами чи індивідуальними затискачами для банок, що теж є плюсом.

Сподіваємося, ці поради допоможуть обрати оптимальний варіант автоклава. На сайті ADAM UA до кожної моделі додається детальний опис, що також полегшує вибір.


Рекламний матеріал