Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжцям приходять повідомлення, в яких заохочують ухилятися від мобілізації: що відомо

Запоріжцям приходять повідомлення, в яких заохочують ухилятися від мобілізації: що відомо

Запоріжцям приходять повідомлення, в яких заохочують ухилятися від мобілізації: що відомо

Ілюстративне фото

Невідомі особи поширювали від імені голови ЗОР Олени Жук інформацію про можливості ухилення від мобілізації. Сама посадовиця зазначає, що це фейк та вона подібних повідомлень не поширювала.

Про це повідомили у Запорізькій обласній раді. 

Спочатку невідомі розклеювали листівки з закликом перейти в підозрілий Telegram-канал. А вчора деяким запоріжцям прийшли повідомлення, де від імені Олени Жук користувачів запрошували доєднатися до каналу про ухиляння від мобілізації.

“Зараз відбувається черговий етап інформаційної війни в Україні в цілому та в Запоріжжі зокрема. Ворог намагається дестабілізувати ситуацію, особливо активну кампанію веде на прифронтових територіях – в тому числі в Запорізькій області. Мета – отримати доступ до особистих даних запоріжців, а також нанести шкоду репутації публічної особи, викликати в людей почуття зневіри та зневаги до всього українського”, – відреагувала Олена Жук.

Посадовиця закликає запоріжців бути уважними та перевіряти інформацію. 


Як ми писали раніше, дві жительки Запоріжжя у різний час виставили оголошення з продажу на OLX. Через шахрайські схеми вони втратили понад 22 тисячі гривень сумарно.