Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Яким буде курс долара протягом 2024 року: прогноз підприємців

Яким буде курс долара протягом 2024 року: прогноз підприємців

Яким буде курс долара протягом 2024 року: прогноз підприємців

Ілюстративне фото

Керівники українських підприємств прогнозують, що через 12 місяців долар буде коштувати 40,06 грн. Такі дані зібрали під час опитування від Нацбанку. 

Про це йдеться звіті “Ділові очікування підприємств України” від Національного банку за ІV квартал 2023 року.

При цьому у III кварталі 2023 року бізнес очікував курс 40,00 грн/долар, II кварталі 40,43 грн/долар, I кварталі – 42,18 грн/долар.

Підприємці зробили прогноз щодо курсу долара на 2024 рік Підприємці зробили прогноз щодо курсу долара на 2024 рік

Більше половини опитуваних очікують, що в наступні 12 місяців обмінний курс національної валюти не перевищить 40,00 грн/долар.

Квартальне опитування проводилося з 31 жовтня до 28 листопада 2023 року. В опитуванні взяли участь 659 підприємств із 21 регіону країни. Результати опитувань відображають лише думку керівників підприємств, а не оцінки Національного банку України.


Нагадаємо, що у Запоріжжі 12 січня курс валют є нестабільним. Долар став дешевшим. А ось євро навпаки поступово зростає.