Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як Укрпошта буде доставляти ліки та банківські послуги до Запорізької області: про проєкти

Як Укрпошта буде доставляти ліки та банківські послуги до Запорізької області: про проєкти

Як Укрпошта буде доставляти ліки та банківські послуги до Запорізької області: про проєкти

Укрпошта. Ілюстративне фото

В Україні розглядають створення двох проєктів: “Укрпошта-Банк” та “Укрпошта-Ліки”. Таким чином мешканці деокупованих та прифронтових територій зможуть отримувати необхідні послуги.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді. 

“Укрпошта-Ліки”

Проєкт “Укрпошта-Ліки” передбачає забезпечення жителів деокупованих та прифронтових територій лікарськими засобами. За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пілотний запуск “Укрпошта-Ліки” планується з 1 лютого.

З цією метою АТ “Укрпошта” отримає ліцензію на продаж лікарських засобів у наявних поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.

Реалізація цього проєкту дозволить забезпечити жителів всієї України вже в першій половині 2024 року.

“Укрпошта-Банк”

Також триває обговорення механізму реалізації проєкту “Укрпошта Банк – точка опори на деокупованих та сільських районах України”. Його реалізація спрямована на забезпечення доступу мешканців деокупованих територій до банківських послуг.

Для реалізації цього проєкту необхідно отримати відповідні погодження від МВФ та НБУ.

Особливості впровадження обох проєктів активно обговорюється на міжвідомчих нарадах, а їх запуск планується у найкоротші терміни.


Раніше ми писали, що у Запорізькій області запрацюють мобільні підрозділи “Ощадбанку”. Вони будуть надавати послуги там, де не працюють відділення банків.