Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжцям нагадують про ризики зимової риболовлі – що слід пам’ятати

Запоріжцям нагадують про ризики зимової риболовлі – що слід пам’ятати

Запоріжцям нагадують про ризики зимової риболовлі – що слід пам’ятати

Рибалка

Запоріжців – любителів зимової риболовлі закликають віднестись відповідально до подібного виду дозвілля та не нехтувати правилами безпеки.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу.

Запоріжцям нагадують, що ще діє заборона вилову водних біоресурсів в межах встановлених зимувальних ям.

Якщо ви все ж таки вирішите наловити риби в дозволених місцях, пам’ятайте, що через нестійкі морози крижаний покрив може бути тонким і небезпечним.

Перед тим як виходити на лід, переконайтеся, що товщина льоду відповідає безпечним стандартам. 

Використовуйте спеціальні прилади для вимірювання товщини льоду.

Утримуйтеся від проходження біля місць, де лід може бути тонким.

Не виходьте на лід самотужки та завжди повідомляйте близьких про свої плани.

«Також завжди перевіряйте місцеві нормативи щодо кількості та розміру риби, яку ви можете виловити. Будьте екологічно відповідальними рибалками та допомагайте зберегти багатство водних ресурсів для майбутніх поколінь», – закликають в інспекції.

Нагадаємо, у Запоріжжі відновили роботу тролейбусних маршрутів після того, як вони тимчасово не курсували через погодні умови.