Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжці знову мають платити за комунальні послуги: деталі

Запоріжці знову мають платити за комунальні послуги: деталі

Запоріжці знову мають платити за комунальні послуги: деталі

Коммунальные услуги

В Україні скасували заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості з населення за комунальні послуги. Виняток є лише для мешканців окупованих територіях і там, де тривають бойові дії.

Про це стало відомо з постанови Кабміну від 29 грудня 2023 року.

Житлово-комунальні послуги не припинятимуть також за борги, якщо нерухоме майно споживача пошкодили через бойові дії. Власник такого майна має повідомити про такий випадок виконавця комунальної послуги.

«Проблема полягала в тому, що ті люди, які можуть платити й мали б платити, особливо в такий складний період часу, не сплачували, розуміючи, що можна не сплачувати й за це нічого не буде», — сказав Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі телемарафону.

Якщо власник не живе у себе вдома більше місяця, постачальники комунальних послуг мають отримати заяву і документальне підтвердження. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (зокрема отримані в іноземній державі), відбування покарання — їх необхідно оновлювати раз на пів року.

Нагадаємо, Уряд на початку повномасштабного вторгнення запровадив заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг населенню в разі їхньої несплати чи неповної оплати, а також заборону на нарахування і стягнення штрафів та пені. Тоді термін встановили до припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Раніше Inform.zp.ua писав, скільки запоріжці мають платити за комунальні послуги в січні.