Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Похолодання охопить південні області”: метеоролог попередив про сильні морози в Запоріжжі

“Похолодання охопить південні області”: метеоролог попередив про сильні морози в Запоріжжі

“Похолодання охопить південні області”: метеоролог попередив про сильні морози в Запоріжжі

Фото: Inform.zp.ua

З 9 по 12 січня різкі морози охоплять й південні області, в тому числі й територію Запорізької області.

Про це повідомив метеоролог Ігор Кібальчич.

Середньодобова температура в Україні опуститься на 8 – 13 °С нижче за норму і коливатиметься в нічні години в межах -12…-17 °С, у західних та північних регіонах місцями -18…-25 °С. У Криму, на півдні Одеської області та у Приазов’ї вночі -8…-13 °С, вдень -4…-9 °С.

“На даний момент точно сказати, наскільки довго протримається період аномально холодної погоди, досить складно, але в будь-якому випадку до середини місяця істотних змін і різкого потепління не передбачається”, – додав метеоролог.

За даними Sinoptik.ua, найближчі два дні – 9 та 10 січня, в Запоріжжі вночі очікується -14 градусів. Вже в четвер, 11 січня, очікується незначне підвищення температури до -3,-1, аже з 12 січня місто знову охоплять 15-градусні морози.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі 9 січня буде зберігатися ожеледиця на дорогах. Рятувальники попереджають про перший рівень небезпечності.