Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області зафіксовано перший випадок коронавірусу нового типу Пірола

У Запорізькій області зафіксовано перший випадок коронавірусу нового типу Пірола

У Запорізькій області зафіксовано перший випадок коронавірусу нового типу Пірола

Вакцинація

Зафіксовано перший випадок коронавірусу нового типу під назвою “Пірола” у Запорізькій області. Перші випадки нового штаму вірусу “Pirola”, що належить до варіанту “Omicron”, зафіксовані у Запорізькій, Вінницькій, Кіровоградський областях.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Запорізької області Тарас Тищенко.

З початку сезону (з 02.10.2023 по 24.12.2023) на ГРВІ у Запорізькій області перехворіло 28209 людей (3,2% населення). Діти з їх числа складають 43%.

Щотижнево в області на COVID-19 хворіють від 350 до, 430 осіб. За останній тиждень кількість захворілих на COVID-19 дорівнює 302 особи. Дорослі з їх числа складають 84%.

За даними Центру громадського здоров’я України на сьогодні територією України циркулює 17 різновидів вірусу SARS-CoV-2 варіанту “Омікрон”, за ними ведеться епідеміологічне спостереження.

Перші випадки нового штаму вірусу “Pirola”, що належить до варіанту “Omicron”, зафіксовані у Запорізькій, Вінницькій, Кіровоградський областях.

За симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту “Пірола” не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19.

Загрозу коронавірус SARS-CoV-2 становить у для людей з хронічними захворюваннями, а також старшого віку. Такі люди мають підвищений ризик тяжкого перебігу хвороби або можливість отримати ускладнення.

За словами медиків, єдиний засіб профілактики цієї хвороби, або уникнення тяжких форм інфекції – це вакцинація.

Нагадаємо, у перші два дні нового року у Запоріжжі народилося 12 малюків – 10 хлопчиків і 2 дівчинки.