Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Як запоріжцям відновити організм після новорічних свят: ТОП 5 порад

Як запоріжцям відновити організм після новорічних свят: ТОП 5 порад

Як запоріжцям відновити організм після новорічних свят: ТОП 5 порад

Ілюстративне фото

Після низки новорічних свят люди традиційно беруться за детоксикацію організму. Очищення і відновлення організму не тільки поліпшить самопочуття, але і відновить фігуру.

Як адаптувати організм після свят і впоратися з найчастішими проблемами розповіли в Центрі громадського здоров’я.

Проблема 1: переїдання жирної їжі

Це сьогодні синонім атеросклеротичним бляшкам в судинах, які не «чистяться» і «обвислому животу» – вісцерального жиру.

Що робити:

Відмовитися від шкідливої їжі, куріння, алкоголю. Можна споживати різні активні харчові інгредієнти. Сполуки, що містяться в таких продуктах, активують наші власні детоксикаційні системи.

Це свіжовичавлені соки з буряка, імбиру, яблук і моркви, додавання меленого льону до каш і супів, використання різноманітних спецій, споживання заморожених ягід, регулярне додавання в їжу всіх видів капусти і часнику з цибулею.

Проблема 2: порушення роботи кишечника

Через порушення цілісності і проникності кишечника, бактерії і їх залишки (які залишаються в неперетравленої їжі) можуть потрапляти в кров, що може викликати хронічне запалення (зокрема в нейронах), нейродегенеративні хвороби, сепсис і підвищення температури.

Що робити:

Не варто промивати кишечник від токсинів, адже бактерії невід’ємна частина нашого кишечника. Слід відновити баланс мікрофлори раціоном, багатим харчовими волокнами, звернувшись до лікаря-гастроентеролога.

Також робити акцент на овочі, фрукти, зелень, горіхи, злаки і бобові.

Проблема 3: порушення сну

Розлади сну загрожують не тільки фізичним і емоційним виснаженням, але і можуть привести до набору ваги, розвитку діабету, серцево-судинних захворювань і депресії. 

Що робити:

  • Дотримуйтесь режиму сну. Лягайте спати і прокидайтеся одночасно. Не варто порушувати режим на вихідних.
  • Лягайте спати тільки якщо відчуваєте себе втомленим.
  • Провітріть спальну кімнату перед сном і встановіть комфортний для вас температурний режим.

Проблема 4: хронічний стрес

Стан, який призводить до порушень не тільки сну, але і серцево-судинних захворювань, захворювань шлунково-кишкового тракту і передчасного старіння шкіри і загибелі нейронів. Це виснаженість, незрозуміла слабкість, тривожність, тобто «помилкова інтоксикація».

Що робити:

Проаналізувати власний ритм життя (можна з психотерапевтом), знайти причини хронічного стресу і скласти план управління ними. Змінити ставлення, змінити роботу, припинити токсичні відносини, взяти ініціативу в свої руки.

Проблема 5 «Соціальне похмілля»

Це втома і навіть повне виснаження і вигорання після інтенсивного спілкування, притаманне інтровертам.

Що робити:

Знати себе, власні потреби в кількості соціальних контактів, і вчасно усамітнюватися. Побільше гуляти на свіжому повітрі.