Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Чи буде страждати енергосистема Запоріжжя цієї зими – Укренерго

Чи буде страждати енергосистема Запоріжжя цієї зими – Укренерго

Чи буде страждати енергосистема Запоріжжя цієї зими – Укренерго

Ілюстративне фото

Експерти кажуть, що спрогнозувати атаки окупантів наразі неможливо. Але досвід минулої зими дозволить енергетикам бути готовими.

Про це повідомили в Укренерго з посиланням на голову правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького.

За словами Кудрицького, при минулорічному сценарії українські енергетики мають шанс все вистояти:

“Є сценарій повторення масштабних масованих ракетних і дронових обстрілів українських енергообʼєктів. Тут нам у “мінус” гратиме той факт, що енергосистема вже була сильно пошкоджена і відновити її на 100% за декілька місяців неможливо. Тому цей опалювальний сезон ми почали з дещо меншим запасом міцності, ніж до масованих обстрілів торік.

Якщо говорити про наші “плюси”, то це – щільніше ППО, набагато більший досвід енергетиків з ліквідації наслідків обстрілів і додаткова фортифікація об’єктів енергетики. Наскільки при обстрілах спрацює менший буфер безпеки й три позитивні фактори, які я назвав, – велике питання. Але я вважаю, що при повторенні обстрілів минулорічних масштабів, українська енергетика має шанси впоратися не гірше, ніж торік. Як мінімум”.


Нагадаємо, що Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям в січні за світло, опалення, газ, воду та вивезення сміття читайте в цьому матеріалі.