Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізькі поліцейські викрили бойовиків, які вчиняли розбійні напади

Запорізькі поліцейські викрили бойовиків, які вчиняли розбійні напади

Запорізькі поліцейські викрили бойовиків, які вчиняли розбійні напади

Бойовикам повідомлено про підозру

Чоловіки вступили до лав незаконного збройного формування та брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Під час здійснення контрольно-пропускного режиму на ворожих блокпостах у Запорізькій області вони погрожували людям зброєю та відбирали гроші. На підставі зібраних доказів слідчі заочно повідомили їм про підозру.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Запорізькій області.

Діяльність групи бойовиків викрили слідчі обласного главку поліції разом із оперативниками управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури.

У результаті досудового розслідування правоохоронці встановили, що у липні 2022 року троє мешканців Донеччини, віком від 28 до 38 років, добровільно вступили до одного із воєнізованих підрозділів міністерства оборони «ДНР». Після цього вони як бійці стрілецької роти брали участь у бойових діях проти Сил оборони України на Запорізькому напрямку.

Крім того, у період з липня до вересня 2022 року вони перебували на тимчасово окупованій території Запорізької області, де у складі організованої злочинної групи систематично вчиняли розбійні напади на громадян, які, евакуюючись, перетинали ворожі блокпости. Фігуранти погрожували потерпілим вогнепальною зброєю та відбирали у них гроші. На цей час поліцейські зібрали докази їхньої причетності до трьох таких злочинів.

Слідчі заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111 (Державна зрада), ч.7 ст.111-1 (Колабораційна діяльність), ч.4 ст.187 (Розбій) та ч.4 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваним загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, вчора вранці, 29 грудня, армія РФ завдала масованого ракетного удару по Запоріжжю. Внаслідок обстрілів виникло 4 пожежі на територіях підприємств та гаражного кооперативу. Кількість жертв зросла.