Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Пенсії для запорізьких пенсіонерів можуть не проіндексувати: подробиці

Пенсії для запорізьких пенсіонерів можуть не проіндексувати: подробиці

Пенсії для запорізьких пенсіонерів можуть не проіндексувати: подробиці

З 1 березня в Україні можуть скасувати раніше проанонсовану індексацію пенсій. Це може статися у разі затримки фінансової допомоги Заходу.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксани Жолнович під час телемарафону.

Водночас базові пенсії виплатять всім пенсіонерам.

“Можливо, не вдасться, якщо будуть такі ризики, говорити про індексацію. Але базова пенсія буде виплачена і на це кошти ми знайдемо”, – сказала вона.

Раніше перший віце-прем’єр-міністр економіки Юлія Свириденко повідомила виданню Financial Times, що Україні, ймовірно, доведеться відкласти виплату пенсій та зарплат державним службовцям, якщо ЄС та США не нададуть обіцяної фінансової допомоги на початку наступного року. Вона зазначила, що ризик затримок є у довгостроковій перспективі, а на початок 2024 року уряд має план “Б”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, запланований бюджет на соціальний захист в Україні становитиме 469,4 млрд гривень. Це кошти для виплат малозабезпеченим сім’ям, ВПО, субсидії, пільги та пенсії.