Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запоріжжі військові РФ викрали, побили та згвалтували жінку

На Запоріжжі військові РФ викрали, побили та згвалтували жінку

На Запоріжжі військові РФ викрали, побили та згвалтували жінку

Поліція

На Запоріжжі військові РФ увірвалися у будинок 26-річної матері двох дітей та силою вивезли її за межі села, доки діти спали. 

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

Встановили причетних до тяжких злочинів окупантів слідчі Головного слідчого управління Національної поліції за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора. 

У ході досудового розслідування встановлено, що в травні 2022 року, під час окупації Токмацької громади двоє російських військових вночі увірвалися в будинок 26-річної матері двох неповнолітніх дітей. Погрожуючи їй автоматом, обмотали руки скотчем, заклеїли рот, побили та вивезли за межі села у місце, де на той час знаходились вогневі позиції їх артилерії. Діти в цей час спали в сусідній кімнаті та нічого не чули. Жінку згвалтували й залишили в лісосмузі.

На Запоріжжі військові РФ викрали, побили та згвалтували жінку
На Запоріжжі військові РФ викрали, побили та згвалтували жінку

Поліцейські зʼясували, що гвалтівники служать в 19-й мотострілецькій дивізії 503-го гвардійського мотострілецького полку, війська частина №75394 збройних сил РФ. Під час допиту в присутності психолога та адвоката потерпіла впізнала своїх кривдників: це – 37-річний та 21-річний військові цієї дивізії, уродженці Краснодарського краю.

Слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів та повідомили їм про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України), що передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на війні у Запорізькій області загинув житель села Сморжів Рівненського району – 34-річний Головатчик Юрій Валерійович.