Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі суд виправдав посадовця ЗОДА у справі про вимагання хабара

У Запоріжжі суд виправдав посадовця ЗОДА у справі про вимагання хабара

У Запоріжжі суд виправдав посадовця ЗОДА у справі про вимагання хабара

Ілюстративне фото

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав невинуватим начальника Управління стратегічних галузей промисловості департаменту інфраструктури ЗОДА у справі про одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, у зону відповідальності посадовця, зокрема, входили питання, пов’язані з правилами здійснення операцій з металобрухтом. В ЗОДА мали б безоплатно видавати акт обстеження спеціалізованих металургійних переробних підприємств та їх приймальних пунктів на відповідність вимогам Закону «Про металобрухт».  

Проте коли в адміністрацію в 2019 році звернувся співвласник приватного підприємства начальник управління стратегічних галузей промисловості нібито повідомив йому, що такий акт буде наданий після отримання хабаря в інтересах третіх осіб, оскільки необхідно поновити діяльність обласної робочої групи.

Відомо, що неправомірну вигоду у сумі в 10 тисяч гривень посадовець запропонував перекинути через благодійний фонд.

Незважаючи на те, що у приватного підприємства були відсутні документи та обладнання зазначені в акті моніторингу та воно не відповідало вимогам Закону України «Про металобрухт», воно отримало всі необхідні документи та погодження. Неправдиві відомості були внесені також в документи інших приватних підприємств.

У зв’язку з цим правоохоронці відкрили одразу два провадження – складання і видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу та одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Обвинувачений у суді зазначив, що насправді не вимагав ні у кого коштів, хоча підприємець справді запитував, кому потрібно дати кошти, на що він пояснив, що це все дуже просто зробити самостійно. Щодо переведення коштів на рахунки благодійного фонду, то за його словами на той час губернатором було оголошено про проведення благодійного вечора для збору коштів на ремонт в обласній дитячій лікарні та всім підприємцям добровільно пропонувалось взяти участь в зборі коштів.

Свідки, які входили до складу робочої групи з перевірки майданчиків, що займаються металобрухтом повідомили, що випадків, коли не обстежувалась територія, однак підписувався акт моніторингу, не було.

Розглянувши всі матеріали справи, суд дійшов висновку, що прокурором взагалі не доведено наявність у діях посадовця складу злочину, а також висновки всіх структур не дають достатніх підстав вважати, що посадовцем внесені неправдиві відомості до акту моніторингу.

Посадовця по всім пунктам визнали невинуватим.

Нагадаємо, напередодні Різдва журналісти Inform.zp.ua та волонтери передали українським військовим подарунки від запоріжців.