“Тож немає жодних даних, що українські військові причетні до поширення африканської чуми або планують подібні провокації. Російські посадовці роблять такі заяви, аби налякати та налаштувати громадян на окупованих територіях проти ЗСУ”, – зазначають у VoxUkraine.

Хоча точної статистики поширення інфекційних хвороб на тимчасово окупованих територіях немає, після початку вторгнення неодноразово з`являлась інформація про брак лікарів, медпрепаратів та обладнання, оскільки росіяни переорієнтували медичну систему для обслуговування своїх військ. Також на непідконтрольних Україні територіях фіксували спалахи гострих кишкових інфекцій, гепатиту А та COVID-19. А на Херсонщині епідемічна ситуація різко погіршилась після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.