Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запоріжжі судитимуть жителя Донеччини, який воював у лавах армії РФ

На Запоріжжі судитимуть жителя Донеччини, який воював у лавах армії РФ

На Запоріжжі судитимуть жителя Донеччини, який воював у лавах армії РФ

Ілюстративне фото

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України), якого взяли у полон у Запорізькій області.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, у лютому 2022 року громадянин України, перебуваючи на території окупованого Донецька, добровільно вступив на військову службу до батальйону 1029 так званої «ДНР» та став снайпером і одночасно радіо-телефоністом.

На Запоріжжі судитимуть жителя Донеччини, який воював у лавах армії РФ
На Запоріжжі судитимуть жителя Донеччини, який воював у лавах армії РФ

Пізніше за контрактом бойовик був зарахований до однієї з військових частин у складі 42-ої мотострілецької дивізії Південного військового округу армії РФ, де отримав військовий квиток, звання «рядового» та посаду «кулеметника».

З травня 2022 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку, за що був відзначений кремлівськими кураторами нагородою «за бойові заслуги» та медаллю «за хоробрість 2 ступеня». 

Під час виконання розпорядження своїх командирів із захоплення бойових позицій сил оборони України на території Пологівського району Запорізької області, здійснив збройний опір українським захисникам, проте був взятий ними у полон.

Нагадаємо, Сили оборони України на Мелітопольському напрямку Запорізької області завдають окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажують військових РФ вздовж всієї лінії фронту.